Specializuotos dviračių parduotuvės Vilniuje

  • EN
  • LT
  • RU

Plentiniai dviračiai

Speedster D.Butted 6061 lydinio aliuminis rėmas su integruotu vidiniu kabelių pravedimu Speedster..
7490081199
13239
Speedster D.Butted 6061 lydinio aliuminis rėmas su integruotu vidiniu kabelių pravedimu Speedster..
1,199001,32101
13561
Addict RC Disc HMX anglies pluošto rėmas Addict RC HMX anglies pluošto šakė ..
3,999004,79900
13874
Addict RC Disc HMX anglies pluošto rėmas Addict RC HMX anglies pluošto šakė ..
3,999004,57401
13873
FOIL Disc HMF anglies pluošto rėmas FOIL Disc HMX šakė Shimano Ultegra RD-R8000 ..
4,319005,08200
13872

 Plentiniai dviračiai - tai dviračiai, kurie yra skirti važiuoti dideliais greičiais kuo lygesne kelio danga.  Plentinius dviračius palyginus su kitomis dviračių kategorijomis pasižymi mažu svoriu ir aerodinaminėmis savybėmis. Tokie dviračiai turi siauras padangas, kad būtų kuo mažesnis pasipriešinimas riedėjimui. Vairas yra išskirtinės formos – “Drop bar“ lenktas į apačią. Toks vairas važiuojant ilgesnius atstumus leidžia dviratininkui keisti kūno sėdėjimo poziciją.

 Ką pasirinkti – aliuminis ar anglies pluošto ( karbonas) dviračio rėmas?

Šiais laikais dažniausiai sutinkamos rėmo pagaminimo medžiagos yra – aliuminis ir karbonas. 
Aliuminis pasižymi didesniu svoriu, bei savo stiprumu, standumu. Lyginant su karboniniu rėmu, aliuminis yra mažiau jautrus smūgiams ar netyčiniams pažeidimams. Anglies pluošto rėmai yra ženkliai lengvesni už kitų medžiagų gaminamus rėmus. Karbonas užtikrina sklandesnį ir patogesnį važiavimą, geriausiai sugeria smūgius ir slopina vibraciją neprarandant stabilumo.

Diskiniai ar V- Brake tipo stabdžiai?

V-brake stabdžiai pasižymi mažesniu svoriu ir pigesniu aptarnavimu dėl paprastesnės savo sistemos, nei diskiniai stabdžiai. Kalbant apie stabdymo efektyvumą, diskiniai stabdžiai ženkliai geriau stabdo, o ypač važiuojant prastesnėmis oro sąlygomis.

Diskiniai mechaniniai ar diskiniai hidrauliniai stabdžiai?

 Didžiausias skirtumas tarp dviejų diskinių stabdžių tipų yra efektyvumas. Nors abu variantai veikia geriau nei V- Brake tipo stabdžiai, ypač esant šlapioms oro sąlygoms, tačiau mechaniniai diskiniai stabdžiai vistiek sunkiai prilygsta hidraulinių stabdžių efektyvumui. Hidrauliniai diskiniai stabdžiai pasižymi kitu veikimo principu, kuris sukuria didesnę stabdymo galią nei mechaniniai diskiniai stabdžiai. Hidraulinė sistema ženkliai padaugina pradinę galią, kurią jūs perduodate į sistemą, kai nuspaudžiate stabdžių rankenėlę. Kitaip tariant, hidraulinė stabdžių sistema sukuria daug didesnę stabdymo jėgą, nei jėga, kurią jūs panaudojote paspausdami stabdžių rankenėlę. Mechaninės stabdžių sistemos yra mažiau efektyvios, nes nuo stabdžių rankenėlės iki stabdžių suporto atkeliauja mažesnė jėga. Priežastis - sistemoje prarandama dalis energijos. Paspaudus stabdžių rankenėlę, jūsų paspaudimo jėga ‘sugeria’ trintis, kurią sukelia trosas einantis per stabdžių šarvą. Dėl šio priežasties stabdžių trinkelės negali taip stipriai suspausti stabdžių disko ir sukurti daug trinties. Su mechaniniais diskiniais stabdžiais jūsų stabdymo kelias bus šiek tiek ilgesnis.

 Kokio dydžio dviratį rinktis?

Kiekvienas dviračio modelis turi skirtingus rėmo dydžius, į kuriuos būtinai turite atkreipti dėmesį. Juk su per dideliais ar per mažais batais Jums nebus patogu vaikščioti, tas pats galioja ir su dviračio rėmu. Išsirinke sau netikamą rėmo dydį nejausite komforto ir važiavimo malonumo, o ilgiau pasivažinėjus gali atsirasti tokios problemos kaip sprando ar nugaros skausmai. Kiekvienas dviračio modelis tūri savo rekomenduojama ūgio ir dydžio lentelę. Platesnę informaciją apie plentinius dviračius pateikiame žemiau.

Plentiniai dviračiai

Važiavimas plentiniu dviračiu yra puiki veikla, kuri išlaiko jus aktyvius, taip pat suteikia unikalų būdą susitikti su naujais žmonėmis ir susipažinti su nauja aplinka. Tai taip pat didelis pliusas išlikti sveiku ir energinu bet kuriame amžiuje, nes teikiama nauda organizmui sukant pedalus yra tiesiog milžiniška. Plentiniai dviračiai yra vienas iš populiariausių dviračių tipų, nes jie gali greitai mus nuvežti iš taško A į tašką B po triukšmingus miestus, o mėgstantiems ilgesnias keliones greičio ir patogumo nepritrūks. Aprašysime kelis plentinio dviračio bruožus, kad galėtumete suprasti ar tikrai šitas daiktas yra tai, ko ieškote.

Sportiška sėdėjimo padėtis: sukurta sumažinti jūsų priekinį pasipriešinimą nuo vėjo. Plento dviračiai dėl savo rėmo geometrijos išskirtinumo vairuotojui suteikia sportiškėsnę ir žemesnę sėdėjimo padėtį, palyginti su hibridiniais, kalnų ar miesto dviračiais. Tokio tipo dviračiai padeda labiau įdarbinti papildomas raumenų grupes, tokias kaip: šlaunies ir sėdmenų.

Sportiškas vairas( drop bar): Plentiniai dviračiai turi sulenktą į apačią formos vairą. Toks vairas turi tris rankų padėjimo padėtis, kurios leidžia vairuotojui priklauksomai nuo reljefo pasirinkti sau kuo efektyvesnę sedėjimo padėtį.

Plonos padangos: Tikriausiai supratote iš dviračių kategorijos pavadinimo kam yra skirti šitie dviračiai. Dėl savo siaurų padangų geriausiai rieda kuo lygesniu keliu. Padangos dažniausiai būna komplektuojamos 23mm, 25mm arba 28mm pločio. Tokios padangos labai gerai rieda asfaltu, bet tik išvažiavus nuo lygesnės kelio dangos prasideda „pragaro kelias“. Komforto atžvilgiu apskritas 0, tuo pačiu pradūrimo atvejo tikimybė procentaliai ženkliai kyla į viršų.

Neturi jokios amortizuojančios sistemos: Skirtingai nei kalnų dviračiai, plentiniai neturi jokios amortizuojančios sistemos. Plentiniai dviračiai dėl savo standumo labai greitai pasiekia maksimalų važiavimo greitį.

Didelis bėgių diapazonas: Dažniausiai tokie dviračiai turi 2/3 priekines žvaigždes ant priekinio švaistiklio, o galinė kasetė sudaro maždaug apie 11 pavarų, suteikianti didelį bėgių pasirinkimą. Didelis bėgių diapazonas leidžia vairuotojams kuo efektyviau minti pedalus nusileidžiant dideliu greičiu nuokalnėse, tiek pat kuo mažesniu bėgių minant į stačias įkalnes.

Kurį plentinių dviračių gamintoją pasirinkti?

 Kiekvienas gamintojas siūlo skirtingų charakteristikų dviračio modelius. 

  1.  SCOTT - yra žinomas kaip inovacijų lyderis sporto industrijoje. Scott Sports SA yra Šveicarijos dviračių, žiemos įrangos, automobilių sporto įrangos ir sportinės aprangos gamintoja. Pagrindinė įmonės buveinė yra Givisiez mieste, Šveicarijoje, o filialai yra Europoje, JAV, Pietų Afrikoje ir Indijoje. 1997m. SCOTT pristatė „Genius“ modelį – naują dviračio su pilna pakaba koncepciją su amortizatoriumi, reguliuojamu trimis skirtingais režimais (lock-out mode, all-travel mode, and traction mode). Gana greitai žurnalai buvo užpildyti naujienomis apie naująjį „Genius“. „Genius“ dviračio sėkmę išryškino Thomaso Frischknechto pergalė pasaulio čempionato maratono rungtyje. 2007m. Naujasis Addict yra lengviausias turimas plentinio dviračio rėmas, tik 790 gramų su integruotu sėdynės balnakočiu (165 gramai). Kartu su nauja SCOTT priekine šake Carbon IMP™, kurios svoris vos 330 gramų, naujasis Addict plentinis dviratis svėrė neįtikėtinus 5,9 kg. 2017m. buvo pristatytas Scott FOIL DISC ir tapo lengviausiu Aero plento dviračiu su diskiniais stabdžiais rinkoje. Jame dera lengvas svoris, aerodinamika ir valdymas, kaip joks kitas plento dviratis rinkoje.
  2.  BULLS - Nuo 1995 m. BULLS atstovauja atletiniam dviračių sportui su aukščiausia kokybe beveik bet kurioje kainų klasėje: nuo pradedančiųjų kalnų dviračio iki anglies pluošto plentinių  lenktyninių dviračių. Dviračiai naudojami pasaulinėse elitinėse lenktynėse, BULLS siūlo labai platų dviračių asortimentą, kuris atves jus į naujas pergales. Tokie dviratininkai kaip du kartus Vokietijos čempionas ir penkis kartus „Cape-Epic“ nugalėtojas Karlas Plattas yra tiesiogiai susiję su naujų dviračių kūrimu ir naujovėmis. Be geriausios įmanomos kainos, sąžininga gamyba yra dar viena vertybė, kuriai BULLS prekės ženklas yra įsipareigojęs.

Plentinių dviračių pasirinkimas, kaina

Dviraciuarena.lt siūlo didelį plentinių dviračių ir jų aksesuarų pasirinkimą, profesionalias konsultacijas ir patogų apsipirkimą el.parduotuvėje arba gyvai, Vilniaus dviračių parduotuvėse. Dviračius galima pristatyti tiesiai į jūsų namus arba suteikiama galimybė atsiimti Vilniuje.

Apie 10 skirtingų plentinių dviračių nuolatos yra Dviraciuarena.lt el.parduotuvėje. Dėl didesnio pasirinkimo - rekomenduojame susisiekti kontaktais, nurodytais kontaktų puslapyje. Plentinių dviračių kainos skiriasi priklausomai nuo dviračio modelio, prekinio ženklo ir kitų individualių dviračio specifikacijų. Brangiausio plentinio dviračio kaina - 1399EUR su akcija arba 1599EUR ne akcijos metu. Pigiausias miesto dviratis - Pegasus Avanti už 449EUR išpardavimo metu arba 549,95EUR ne akcijos metu. Dviraciuarena.lt el.parduotuvėje dažnai taikomos akcijos ir vyksta dviračių išpardavimai, miesto dviračius galite įsigyti žymiai pigesnėmis kainomis. Dviraciuarena.lt suteikia galimybę trekking dviračius pirkti išsimokėtinai, internetu ir fizinėse parduotuvėse, kurios yra Vilniuje. Prie kiekvieno plentinio dviračio aprašymo rasite svarbiausią informaciją, kuri padės išsirinkti jums labiausiai tinkantį dviračio modelį. Pavyzdžiui - kokios yra šio dviračio modelio detalės, dydis, žvaigždžių kiekis, rankenelės, vairas, stabdžiai ir kt. Visa ši ir kita, papildoma, individuali informacija kiekvieno dviračio aprašyme užtikrins, kad rasite tai kas svarbiausią - tai padės išsirinkti tinkamiausią dviračio modelį individualiai jums.

Plentiniais dviračiais lenktyniaujama Tour de France varžybose. Jų konstrukciją reglamentuoja sportinė organizacija UCI. Taip siekiama, kad sportininkai varžytųsi vienodomis sąlygomis. Dviračio rėmas yra labai lengvas. Sėdyne iškelta aukštai, o vairuotojas sėdi pasilenkęs kuo arčiau vairo, kad būtų kuo mažesnis vėjo pasipriešinimas. Vairas siauras, jo forma primena avino ragus. Pavarų skaičius priklauso nuo dviračio paskirties. Sportiniai dviračiai dažniausiai komplektuojami su dviem žvaigždėm priekyje, mėgėjiški būna su dvejomis arba trejomis žvaigždėmis. Galinių žvaigždžių skaičius gali svyruoti nuo 8 iki 11. Kuo lengvesnis rėmas - tuo geriau. Profesionalūs plento dviračiai gaminami iš anglies pluošto.

Dviračio pliusai: greitas, mažas svoris.
Minusai: galima važiuoti tik lygiu keliu, nepatogus.  

Plentinių dviračių pristatymas

Plentiniai dviračiai ir jų aksesuarai pristatomi į jūsų pasirinktą Venipak paštomatą, Venipak ar DPD kurjeriu arba prekes galite atsiimti patys, fizinėse parduotuvėse. Atsiskaitymas už dviračius galimas lizingu, lietuviškais bankais, grynais atsiėmimo metu.Kilus klausimams - susisiekite nemokamai konsultacijai telefonu +37065639448 arba +37061355063. 

Elektrinių kalnų dviračių servisas

Teikiame plentinių dviračių remonto paslaugas šiais adresais: Laisvės pr. 77B, Vilnius ir Senosios Pilaitės kel. 1. Kilus papildomiems klausimams dėl elektrinio dviračio pasirinkimo, teikiame konsultacijas toliau nurodytais kontaktais. info@dviraciuarena.lt , Telefono numeris: +3706563.9448 arba El. pašto adresas: pilaite@dviraciuarena.lt, Telefono numeris: +37061355063

Informacija paskutinį kartą atnaujinta 2024-04-09.

Kaip įsigyti plentinį dviratį?

Jeigu tiksliai žinote, kokio dviračio norite - jį galite užsisakyti internetu. Dviračius įsigyti galite ir fizinėse parduotuvėse, adresais: Laisvės pr. 77B, Senosios Pilaitės kel. 1, Vilnius. Kilus klausimams dėl dviračio įsigyjimo konsultuojame fizinėse parduotuvėse arba telefonu, el.paštu: info@dviraciuarena.lt, +37065639448, pilaite@dviraciuarena.lt, +37061355063.

Kiek kainuoja dviračio pristatymas?

Plentinio dviračio pristatymas yra nemokamas, jeigu bendra krepšelio suma viršija 242 eurus. Kitu atveju pristatymas Venipak, DPD kurjerio kainuoja 3 - 3.50 EUR.

Rašyk
Skambink